Читај ми!

Качавенда разрешен свих дужности

Сабор Српске православне цркве потврдио одлуку Синода да владика Василије Качавенда коначно и трајно буде разрешен дужности управљања епархијом зворничко- тузланском. У СПЦ нису навели разлоге за разрешење владике.

Владика зворничко-тузлански Василије Качавенда разрешен је дужности, пошто је Сабор Српске православне цркве потврдио одлуку Синода да Качавенда коначно и трајно буде разрешен дужности управљања епархијом зворничко- тузланском. 

У СПЦ нису навели разлоге за разрешење владике. Одлука Синода, како сазнаје РТС, била је једногласна, а под коначним и трајним разрешењем подразумева се да епископ Качавенда више не може имати ниједну функцију у било којој Епархији.

Влдика Иринеј је рекао да ће се питања његовог боравишта, као што је то случај са другим епископима, решавати у договору између светог Синода и епископа кога се то тиче, у овом смислу епископа зворничко-тузланског.

Епископ Василије је 6. новембра 2012. године затражио да се усвоји његова оставка на место епископа из здравствених разлога, а Синод је 22. априла на седици разрешио Василија.

Београдски медији су крајем априла писали о "блудним радњама Василија Качавенде са младићима", који су, како тврде, забележени и на видео и на аудио снимцима.

број коментара 0 Пошаљи коментар