Смањена ограничења у водоснабдевању

Пет општина из Златиборског и Моравичког округа од данас са регионалног система "Рзав" добијају 400 литара воде у секунди, што је извесно побољшање, али још није довољно да се укину ограничења у потрошњи која су највећа у Ариљу и Пожеги.

Од укупне количине Чачак као највећи потрошач, добија 244 литра, што је знатно мање од потреба, али последњих дана овај град има на располагању још око 120 литара из сопствених изворишта поред Западне Мораве, рекао је директор Градског водовода у Чачку, Зоран Пантовић.

Он је казао је да су ограничења у потрошњи и даље на снази, јер у мрежи за нормално снабдевање недостаје најмање 50 литара воде у секунди.

Од приградских насеља највише трпе Кулиновци, Јездина и Лозница, којима се вода повремено потпуно искључује.

Садашње испоруке са Рзава, како је изјавио Тањугу директор Регионалног система Љубо Лазовић, после дозволе за умањење биолошког минимума, не могу бити знатније увећане без обилнијих падавина.

Председник Скупштине града Чачак Вељко Неговановић рекао је да се очекује да влада што пре утврди општи интерес ради решавања имовинских односа на локацији будуће акумулације "Сврачково" и да је из НИП-а и текућих средстава буџета обезбеђено ове године за почетне радове 280 милиона динара.

Ради трајног решења водоснабдевања пет општина тог дела Србије потребно је да се инвестира око 70 милиона евра.

Предвиђено је да радови на градњи лучне земљане бране и осталих објеката трају најмање три године.

Повезане вести:

У Чачку стање скоро нормализовано

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи