Српски Обама

Нигеријац Рубен Ојелеле живи у Србији 33 године. Завршио је Технички факултет у Новом Саду, бавио се музиком, глумом, а од пре три месеца закорачио је и на српску политичку сцену, постао је члан новосадског одбора Покрета социјалиста.

Од пре неколико месеци, у новосадском одбору Покрета социјалиста је и један Нигеријац Рубен Ојелеле.

Сурчин, 12. децембар 1980, и минус 25 степени - сећа се Рубен Ојејеле дана када је из Нигерије дошао на студије у тадашњу Југославију. Да ће то постати његова друга домовина није ни сањао, јер се противио доласку у комунистичку земљу.

"Међутим, мој отац је јако волео Тита и то је преломило. Нама су пунили главу неким негативним стварима што се тиче комунизма, међутим мој отац је рекао: Сине, иди тамо, ако ти се не свиђа, врати се после шест месеци и наћи ћемо неко друго решење", каже Рубен Ојејеле.

Друго решење није било потребно. Из Србије није отишао 33 године. Завршио је Технички факултет у Новом Саду, бавио се музиком, глумом, али да остане пресудила је љубав - оженио се, добио двоје деце. Пре три месеца закорачио је на српску политичку сцену.

"За сада сам само члан градског одбора Покрета социјалиста у Новом Саду. Даћу свој допринос за развој ситуације уопште, а колико ће то помоћи, колико ћу ући у политику, нико не зна шта сутра доноси", каже Ојејеле.

Колеге из странке кажу да је створен за политичара, а пријатељи из студентских дана да је увек био популаран у друштву.

"Исти је какав је и био, пун духа, увек спреман да помогне, поштен човек. Увек је био забављач и чинио добра дела", рекао је Горан Симић, Рубенов пријатељ.

"Веома је необично видети црнца у Србији, а нарочито у српској политици. Људи му прилазе, интересују се, разговарају са њим. А оно што је нама битно, Рубен је добар човек, остао је нормалан, приземан, остао је искрен, а такви су данас Србији и српској политици преко потребни", рекао је Драган Брачика из Покрета социјалиста.

Како реагује на надимак српски Обама? "То је лепо чути, али Обама је председник Америке и сад српски Обама. Бити председник, то је јако велика ствар", рекао је Рубен Ојелеле.

Иако, за сада, нема амбицију да буде на челу државе, Рубен Ојејеле је из животног искуства извукао поуку: Никад не реци никад!

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво