Читај ми!

Ист медија груп уступа део власништва Политици

Фирма Ист медија груп намерава да у догледно време део свог власништва у компанији Политика новине и магазини уступи Политици а.д. што би увећало удео државе Србије у ПНМ, саопштила "Политика".

Део власништва у компанији Политика новине и магазини (ПНМ), фирма Ист медија груп намерава да у догледно време уступи Политици а.д, што би увећало удео државе Србије у ПНМ, саопштила је Политика.

Ист медија груп, нови власник ВАЦ-овог удела од 50 одсто у компанији ПНМ, и Политика а.д. која такође има 50 одсто удела, конституисали су нову Скупштину ПНМ, а за председника је изабран Мита Катић "из редова новог власника", наводи се у саопштењу.

Заменик Скупштине је члан Надзорног одбора Политика а.д. Коста Сандић.

"На Скупштини се разговарало о намери Ист медија групе да у догледно време део свог власништва уступи Политици а.д. што би увећало удео државе Србије у власништву ПНМ-а", наводи се у саопштењу.

Разговарало се и о унапређењу пословања, модернизацији штампарског процеса, дигитализацији издања, као и о начинима који би допринели повећању тиража новина и магазина.

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је 17. септембра 2012. године да је иза куповине 50 одсто власниства у Политици стоји власник Фармакома Мирослав Богићевић, који је то учинио као услугу Демократској странци.

Богићевић је, затим државним органима потврдио да је купио 50 одсто акција Политике.

број коментара 0 Пошаљи коментар