Ускоро оптужница против Перановића

Резултати медицинских вештака из Института у Београду, у вези са убиством Небојше Зарупца у Центру за одвикавање од дроге "Сретење" стигли у Више тужилаштво у Шапцу. Одлука о подизању оптужнице против управника Центра Бранислава Перановића до краја следеће недеље.

У шабачко Више тужилаштво стигли су резултати медицинских вештака из Института у Београду, у вези са убиством Небојше Зарупца у Центру за одвикавање од дроге "Сретење" у Јадранској Лешници код Лознице.

Очекује се да одлуку о подизању оптужнице против бившег управника Центра, протојереја Бранислава Перановића, Виши суд у Шапцу донесе у законском року, односно до краја следеће недеље.

Штићеник Центра за одвикавање од дроге у Јадранској Лешници убијен је 6. августа. Управник Центра Бранислав Перановић осумњичен је да је штићеника ударио шипком у главу и усмртио.

Иначе, протојереј Бранислав Перановић јавности је постао познат 2009. године, када се појавио снимак из Рехабилитационог центра за лечење наркомана "Црна Река", где је био управник. На том снимку види се како он и његов сарадник туку своје штићенике лопатама и песницама.

Пре три године, на захтев Синода Српске православне цркве тадашњи владика Артемије је распустио Центар, а Перановић је претходно смењен са места управника.

Општинско тужилаштво у Тутину поднело је оптужницу против Перановића за кривично дело мучења и насиља. Суђење је завршено крајем прошле године и чека се пресуда тутинског суда. 

број коментара 0 Пошаљи коментар