Читај ми!

Протест радника Пореске управе

Jединствена организација синдиката Пореске управе затражила поштовање Правилника о зарадама, хитну измену буџета Управе и нову систематизацију радних места. Неће бити отпуштања, поручују из Министарства финансија.

Буџет за плате запослених у Пореској управи смањен је ове године за милијарду и седамсто милиона динара, упозорили су у Јединственом синдикату запослених у Пореској управи на протестоном скупу запослених у тој државној институцији.

Синдикалци сматрају да то може значити три ствари, да има плата за првих девет месеци, да ће зараде бити смањене или да ће број запослених бити мањи за 30 одсто.

Они траже разговор са менаџментом до 20. јануара, јер до сада није било одговора какво реструктурирање очекује Пореску управу. Ако управа њихове фирме не почне преговоре, синдикалци ће организовати генерални штрајк Пореске управе.

Захтеви запослених у Пореској управи су поштовање Правилника о зарадама, хитна измена буџета Пореске управе, који је за 2012. годину, нова систематизација радних места, давање истих права које имају запослени у МУП-у Србије и исплата божићних награда запосленима.

Председник Синдиката Милан Думић је подсетио да је менаџмент Пореске управе прекинуо социјални дијалог са запосленима, који до сада нису добили одговор зашто им је смањен буџет за плате.

"Израчунали смо да би са таквим буџетом око 2.000 радника Пореске управе могло да остане без посла", упозорио је Думић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара