Читај ми!

Основан Социјалдемократски савез

Нова странка на политичкој сцени Србије, Социјалдемократски савез (СДС) одржала оснивачку скупштину под слоганом "Једини избор". За председника партије изабран Небојша Лековић, бивши функционер Нове демократије Душана Михајловића.

Нова странка на политичкој сцени Србије Социјалдемкратски савез (СДС) одржала је оснивачку скупштину под слоганом "Једини избор". За предсeдника странке изабран Небојша Лековић, бивши функционер Нове демократије Душана Михајловића.

Светозар Крстић, такође бивши функционер Михајловићеве странке, изабран је за потпредседника СДС-а, а за чланове Главног одбора изабрани су водитељ Огњен Амиџић, први шеф БИА професор Андреја Савић, инспектор Јосип Богић и Милун Бабић, некадашњи министар без портфеља у влади Мирка Марјановића.

"Већина нас је мислила да се више никада неће бавити политиком, јер је део посла обављен 5. октобра. Али, ђаво је у Србији однео шалу и данас смо се окупили из невоље и из протеста", рекао је Лековић на скупу у Дому синдиката.

Лековић је навео да је СДС настављач традиције прве социјалдемократске партије у Србији, коју су, како је рекао, августа 1903. године основали Димитрије Туцовић, Светозар Марковић, Сима Марковић и Триша Кацлеровић.

"Нема опозиције у Србији. Нема социјалдеморкатских партија, све су десне и штите тајкуне. Обраћамо се свим губитницима транзиције, а то је 95 посто грађана или, боље речено, сви ми", рекао је Лековић.

Лековић, који је и себе убројао у губитнике транзиције, био је дугогодишњи посланик у Скупштини Србије у четири мандата, председник Одбора за правосуђе и управу и Одбора за трговину, председник Фудбалског савеза Србије и потпредседник Савеза од 2001. до 2005. године, као и генерални секретар фудбалског клуба Црвена звезда.

Оснивачкој скупштини СДС-а, нису присуствовали гости из других странака, а од јавности познатих личности виђени су и Жарко Јокановић и адвокат Игор Пантелић.

Представници СДС-а, Србије 21, ПУЛС-а и Покрета пољопривредника и привредника - Богата Србија, Небојша Лековић, Зоран Дракулић, Љубиша Јовашевић и Захарије Транвчевић, потписали су раније повељу "Нови договор за Србију".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи