Читај ми!

СНС подржава малинаре

Напредњаци дају пуну подршку захтевима малинара и најоштрије осуђују злоупотребу полиције и репресивне мере примењене против произвођача тог воћа, речено на конференцији за новинаре те странке.

Српска напредна странка подржава захтеве малинара који, незадовољни откупном ценом, већ четврти дан протестују на барикадама у селима Вирово и Грдевићи, надомак Ариља, саопштено је на конференцији за новинаре те странке.

Члан Главног одбора СНС-а Марко Ђурић рекао је да та странка даје пуну подршку легитимном, уставом и законима загарантованом праву малинара да на миран и демократски начин протестују и осуђује било какву врсту насиља према њима.

Ђурић је оценио да се у претходном периоду показало да Влада Србије не мари за интересе пољопривредника, ни малинара, иако стално истиче да је пољопривреда један од стратешких праваца развоја земље.

"Зато не чуди што су малинари ове године доживели судбину осталих српских пољопривредника, који већ годинама једва састављају крај са крајем", рекао је Ђурић.

Према Ђурићевим речима, "недопустиво је и апсолутно скандалозно настојање владе да применом репресије онемогући и спречи малинаре да дођу у Београд" и мирним окупљањем искажу протест против "катастрофалне" пољопривредне политике.

"Овакво опасно понашање и злоупотреба полиције не иде у прилог дугорочној безбедносној ситуацији и односима грађана и полиције, јер се ствара непотребна тензија и неповерење. Полиција се приморава да ради нешто што није њена надлежност, а то је да пегла флеке неуспеле владине економске политике и применом репресије спречава грађане да покажу шта мисле о њој", рекао је Ђурић.

Српска напредна странка подржава и раднике трикотаже "Рашка" који су дошли у Београд и захтевају испуњење својих захтева.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се