Читај ми!

Борба против криминала приоритет

Приоритет Србије током председавања Јадранско-јонском иницијативом биће борба против организованог криминала, па је зато регионална сарадња веома важна, изјавио Вук Јеремић на састанку координатора Јадранско-јонске иницијативе.

Министар спољних послова Вук Јеремић рекао је на конференцији у Београду да ће приоритет Србије, током председавања Јадранско-јонском иницијативом, бити борба против организованог криминала.

"Сматрамо да је организовани криминал један од најозбиљнијих проблема са којима се суочавамо као регион и да ниједна држава са тим сама не може да се избори", рекао је Јеремић на састанку координатора Јадранско-јонске иницијативе у Београду.

Шеф српске дипломатије је навео да Србија користи искуства земаља које су већ у ЕУ или су на путу да постану чланице Уније, и које су, протеклих десет година, прошле кроз све фазе европског процеса.

"Ми имамо програме сарадње и потписане споразуме о размени искустава у европском процесу са многим земљама које су приступиле Унији", нагласио је Јеремић.

"Сарађујемо са колегама из Министарства иностраних послова Хрватске која се налази пред вратима Европе", рекао је Јеремић.

На питање новинара да ли је било покушаја да Косово приступи иницијативама каква је Јадранско-јонске иницијативе, Јеремић је рекао да државама које нису независне у таквим иницијативама нема места.

Министар спољних послова Србије је навео да Београд не жели да представници Приштине буду изопштени из регионалних скупова, али да је учешће Приштине јасно дефинисано Резолуцијом УН 1244.

"Не желимо да представници Приштине буду изопштени, али не можемо говорити о чланству, нити о формату учешћа који је ван оквира УНМИК и Резолуције 1244, која је јасно дефинисала начин на који би представницима Приштине било дозвољено да учествују", рекао је Јеремић, наводећи као пример јучерашњи скуп у Луксембургу, на коме су представници Приштине били али у оквиру јасно дефинисаних параметара, у пратњи УНМИК-а.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи