Читај ми!

Николић прекинуо штрајк жеђу

Лидер СНС-а Томислав Николић прекинуо је штрајк жеђу. Николић се јутрос причестио у кругу своје породице.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић, на молбу патријарха Иринеја, прекинуо је штрајк жеђу, али је наставио штрајк глађу, изјавио је лекар Љубомир Илић.

Николић је рекао новинарима да је сам одлучио да почне штрајк и да ће сам донети одлуку о завршетку, као и да ће до Ускрса постити, а онда ће размотрити даље кораке. Како је рекао, до сада није добио ниједну хранљиву супстанцу.

Лидер напредњака каже да су га многи људи које цени молили да прекине штрајк, али да их није послушао.   

"После овога, Демократска странка и њен председник немају шта да траже на политичкој сцени", рекао је Николић. 

Николић се јутрос, у кругу породице, причестио. Протореј ставрофор Радич Радичевић, који га је причестио вином и хлебом, пренео је том приликом још један позив патријарха српског Иринеја упућен Николићу да прекине штрајк глађу и жеђу.

Патријарх српски Иринеј упутио је Томиславу Николићу писмо у којем наводи да од њега очекује да преостале дане последње, страсне седмице васкршњег поста проведе у посту, али на начин како је то Црква прописала и како је то чинио и претходних година.

"Нарочито саветујем и желим да највећи хришћански празник, Васкрс, са радошћу проведете у породичном дому и потом наставите свој рад на добро рода српског", наводи се у патријарховом писму лидеру напредњака.

Патријарх је рекао да, као духовни отац и поглавар православних Срба, Николићу од срца жели добро здравље, јер само здрав човек може дати максималан допринос својој породици, најширој друштвеној заједници и Цркви.

Позив СНС-а на прекид штрајка

Претходно је заменик председника напредњака Александар Вучић рекао новинарима да ће сутра ујутру бити одржана седница председништва странке са које ће Николић вероватно бити позван да прекине штрајк.

Доктор Љубомир Илић је раније данас рекао да је здравствено стање лидера напредњака забрињавајуће и најавио да ће у даље лечење бити укључени и лекари анестезиолози.

Илић је новинарима у Клиничко-болничком центру на Новом Београду рекао да се Николићу интервенозно надомешћују електролити и течност, али да он упорно одбија да узима и лекове на уста, док хранљиве материје не узима ни на који начин.

"Његово стање је забрињавајуће, а по сагласношћу пацијента конзилијум лекара биће проширен анестезиолозима", навео је Илић.

Поредећи Николићево стање са јучерашњим даном, Илић је рекао да, све док траје штрајк жеђу, његово стање може да буде само горе. Зато лекари чине све да Николићу надоместе електролите и течност.

Николић је штрајк глађу и жеђу започео у суботу, 16. априла, а наредног дана је смештен у Клиничко-болнички центар на Новом Београду.

број коментара 76 Пошаљи коментар
(понедељак, 25. апр 2011, 02:14) - anonymous [нерегистровани]

E moj Tomo

Toliko bi otprilike izdrzala i Srbija kad bi joj ti bio na celu.

(петак, 22. апр 2011, 09:35) - Sumadinac [нерегистровани]

Treci komentar

Neznam sta jos treba da napisem da bi napokon objavili moj komentar? Verovatno da je RTS najbolja televizija na svetu?

(петак, 22. апр 2011, 08:31) - anonymous [нерегистровани]

Ceka Seselja . . .

G.Toma ceka pored Ruskog Patrijarha,Pape,Karle Del Ponte jos i Seselja da ga zamole da zivi na zdrav nacin sebi i svojoj porodici.Ima da se naceka!

(петак, 22. апр 2011, 08:05) - Sumadinac [нерегистровани]

Demokratski strajk gladju

Kad su ona dvojica demokrata strajkovala gladju u vreme Milosevica, to je bila pravedna borba za vlast, a danas kad to i jos na dosta tezi nacin cini Nikolic, to nije normalno. E Srbijo???

(петак, 22. апр 2011, 07:51) - drvarcanin [нерегистровани]

drvar moj grad

Tomislave ti si buduci vodja,covjek kojem ljudi vjeruju i molimo te pazi da nam budes ziv i zdrav.Nadam se da ce ti i predsjednik RS doci u posjetu jer ako bog da vas dva ce te u buducnosti suradjivati itekako...

(петак, 22. апр 2011, 07:12) - Sunovrat SNS-a [нерегистровани]

Mariana

Mislila sam da sa ovom SNS-om Srbija moze napred ali sam se jos jednom prevarila i sad tek vidim sta je stvarno misljeno sa ovim smesnim strajkom Nikolica...

(петак, 22. апр 2011, 07:09) - Miki P [нерегистровани]

Smesno i tuzno istovremeno

Tomo smesan si stvarno i od sada te vise ne cenim a bas sam mislio svoj glas da ti poklonim.Zaboravi...............

(петак, 22. апр 2011, 00:46) - anonymous [нерегистровани]

hvala Bogu

Drago mi je što je počeo da uzima vodu,Tomo ne treba ništa da nam dokazuješ,vlast je pokazala ovih 10 godina kakva je i nas više niko ne može da obmane.Nadam se da ćeš početi i da jedeš i onda u nove pobjede,trebaš nam Tomislave Nikoliću

(четвртак, 21. апр 2011, 22:30) - Duca [нерегистровани]

Nada je tu.

Ja znam da je Toma čovek koji drži do svoje reči, ali ga molim da u ime svih nas kojima je potreban prekine štrajk. Čeka nas veliki posao, a to ne možemo bez njega. Osionost i bezobzirnost ove vlasti mora jednom prestati. Promene su već počele, narod svoje nezadovoljstvo i podršku Tomi iskazuje svakog dana širom zemlje, što mi uliva nadu da će se uskoro stanje u Srbiji promeniti..

(четвртак, 21. апр 2011, 22:15) - anonymous [нерегистровани]

ja vodu nisam pio tri dana

pa dobro ipak je uspeo da smrsa 5 kila.toliko se jadan mucio ali je ipak uspeo.pa ja nekada radim kao konj dva tri dana,ne jedem i ne spavam i vodu ne pijem ,pa gde je taj rts da dodje da me snima ,sta je on bolji od mene,