Читај ми!

Николић прекинуо штрајк жеђу

Лидер СНС-а Томислав Николић прекинуо је штрајк жеђу. Николић се јутрос причестио у кругу своје породице.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић, на молбу патријарха Иринеја, прекинуо је штрајк жеђу, али је наставио штрајк глађу, изјавио је лекар Љубомир Илић.

Николић је рекао новинарима да је сам одлучио да почне штрајк и да ће сам донети одлуку о завршетку, као и да ће до Ускрса постити, а онда ће размотрити даље кораке. Како је рекао, до сада није добио ниједну хранљиву супстанцу.

Лидер напредњака каже да су га многи људи које цени молили да прекине штрајк, али да их није послушао.   

"После овога, Демократска странка и њен председник немају шта да траже на политичкој сцени", рекао је Николић. 

Николић се јутрос, у кругу породице, причестио. Протореј ставрофор Радич Радичевић, који га је причестио вином и хлебом, пренео је том приликом још један позив патријарха српског Иринеја упућен Николићу да прекине штрајк глађу и жеђу.

Патријарх српски Иринеј упутио је Томиславу Николићу писмо у којем наводи да од њега очекује да преостале дане последње, страсне седмице васкршњег поста проведе у посту, али на начин како је то Црква прописала и како је то чинио и претходних година.

"Нарочито саветујем и желим да највећи хришћански празник, Васкрс, са радошћу проведете у породичном дому и потом наставите свој рад на добро рода српског", наводи се у патријарховом писму лидеру напредњака.

Патријарх је рекао да, као духовни отац и поглавар православних Срба, Николићу од срца жели добро здравље, јер само здрав човек може дати максималан допринос својој породици, најширој друштвеној заједници и Цркви.

Позив СНС-а на прекид штрајка

Претходно је заменик председника напредњака Александар Вучић рекао новинарима да ће сутра ујутру бити одржана седница председништва странке са које ће Николић вероватно бити позван да прекине штрајк.

Доктор Љубомир Илић је раније данас рекао да је здравствено стање лидера напредњака забрињавајуће и најавио да ће у даље лечење бити укључени и лекари анестезиолози.

Илић је новинарима у Клиничко-болничком центру на Новом Београду рекао да се Николићу интервенозно надомешћују електролити и течност, али да он упорно одбија да узима и лекове на уста, док хранљиве материје не узима ни на који начин.

"Његово стање је забрињавајуће, а по сагласношћу пацијента конзилијум лекара биће проширен анестезиолозима", навео је Илић.

Поредећи Николићево стање са јучерашњим даном, Илић је рекао да, све док траје штрајк жеђу, његово стање може да буде само горе. Зато лекари чине све да Николићу надоместе електролите и течност.

Николић је штрајк глађу и жеђу започео у суботу, 16. априла, а наредног дана је смештен у Клиничко-болнички центар на Новом Београду.

Број коментара 63

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво