Читај ми!

СНС: Пријаве због продаје "Телекома"

Напредњаци најавили подношење кривичне пријаве против свих челника власти који учествују у, како кажу, противправној продаји "Телекома". Александар Вучић очекује да на митингу 16. априла добију датум избора.

Српска напредна странка најавила је кривичне пријаве против свих челника власти који учествују у, како се наводи, противправној продаји "Телекома Србија".

Заменик председника СНС-а Александар Вучић је рекао да план да се под овим условима прода "Телеком" није само питање политичке одлуке, већ и драстичног кршења прописа Србије.

Вучић је подсетио да је Влада Србије у тендерским условима навела да је минимална цена за продају "Телекома Србија" 1,4 милијарде евра, а сада наставља преговоре са "Телекомом Аустрија" иако та фирма није понудила довољно новца, већ је обећала да ће разлику обезбедити кроз инвестиције.

"Када једном продате фирму, ви више не можете да контролишете да ли ће неко инвестирати тај новац или не", оценио је Вучић и запитао због чега се не преговара са другим фирмама, попут "Дојче телекома", јер ни те фирме нису испуниле тендерске услове.

Према његовој оцени, власт планира да противправно настави преговоре са Аустријанцима јер, како је оценио, очајнички жели да обезбеди још пара да би пред изборе покушала да прибави још неки глас грађана.

Он није прецизирао против кога из власти ће бити поднете кривичне пријаве, али је рекао да ће њима бити обухваћени сви за које постоји основ, чак и премијер Србије Мирко Цветковић.

"Понуда која не може да се одбије"

Заменик председника Српске напредне странке изјавио је да напредњаци очекују да на митингу, који организују у Београду 16. априла, добију датум парламентарних избора.

"Постојаће понуда коју не могу да одбију", рекао је Вучић, додавши да су напредњаци спремили изненађење и да се оно тиче идеје, а не напада или насиља.

"То ће бити оригинална идеја у којој нико од челника режима неће бити ни на који начин угрожен, али сам уверен да ће прихватити да одлуче о томе када ће избори бити. Уверен сам зато што се људи неће разићи", истакао је Вучић и додао да власт неће бити припремљена на то што су напредњаци припремили.

Вучић сматра да инсистирање на ванредним парламентарним изборима никако не утиче на приближавање Србије Европи и на одлуку Европске комисије.

"Наше европско опредељење је трајно, али наше опредељење за Србију је важније од свега, а то значи да не можемо да трпимо гладну Србију, коју ће да пљачкају сваког дана. Не можемо да трпимо власт која ће да разара живот грађана и људи траже промене", рекао је Вучић.

Заменик председника СНС-а је казао и да спот који су припремили за емитовање пред митинг није хтела да емитује ниједна телевизија, иако су напредњаци за то хтели и да плате.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи