Медведев долази у Београд у октобру

Председник Русије Дмитриј Медведев ће посетити Београд у октобру, саопштио је Кремљ. Медведев, који долази на позив председника Србије Бориса Тадића, ће присуствовати обележавању 65. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Руски председник Дмитриј Медведев у октобру ће, на позив председника Србије Бориса Тадића, посетити Београду, где ће учествовати на самиту посвећеном руско-српском "стратешком партнерству", саопштио је данас Кремљ.

Медведев и Тадић, који су данас разговарали телефоном, у октобру ће имати прилику за "конкретне разговоре о свим питањима везаним за билатералну сарадњу", наводи се у саопштењу.

Председници Русије и Србије су изразили задовољство због споразума потписаних током боравка Тадића у Москви прошлог децембра и истакли су да је "неопходно убрзати реализацију конкретних пројеката".

Тадић је, такође, истакао "велики значај руских инвестиција за српску економију".

Током посете Србији, Медведев ће присуствовати и обележавању 65. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Стратешко партнерство Русије и Србије 

Подсећамо, председници Србије и Русије су у Москви, 24. децембра прошле године, потписали такозвани кровни политички споразум који ће бити гарант за изградњу гасовода "Јужни ток" кроз Србију и складишта гаса у Банатском Двору.

Дмитриј Медведев и Борис Тадић, потписали су и заједничку изјаву у којој је наглашен стратешки значај енергетике у међусобној сарадњи две земље.

Том приликом Медведев је потписивање руско-српског енергетског споразума назвао "епохалним догађајем", а посету председника Тадића "доказом стабилног, прогресивног развоја односа и пријатељског карактера веза између Русије и Србије".

Руски председник је, такође, односе две државе окарактерисао као "стратешко партнерство", заложивши се, истовремено, за нове облике сарадње.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара