Шутановац у Бриселу

Министар одбране Драган Шутановац учествује на округлом столу "Стање Европе – тешка питања за Европску унију", која се одржава у Бриселу. Србија поручила да је пут ка ЕУ пут без алтернативе, каже министар одбране.

Србија жели да приступи безбедносној политици коју води ЕУ и да учествује у њеним мировним мисијама, поручио министар одбране Драган Шутановац, који у Бриселу учествује на округлом столу Стање Европе - тешка питања за Европску унију.

"То је пут у коме су све земље чланице Партнерства за мир и земље које желе да постану чланице ЕУ", рекао је Шутановац.

Министар је истакао да Србија на тај начин може да оствари користи, не само у области одбране, него и за даље приближавање ЕУ.

Шутановац каже да је Србија пренела да пут ка Европској унији за њу нема алтернативу.

"Сама чињеница да је на скуп позвана, из целе Југоисточне Европе, само Србија, говори да међу учесницима скупа у Бриселу постоји велико интересовање за процес евроинтеграција", каже министар одбране.

Шутановац се у Бриселу састао и са председником Европског савета Херманом ван Ромпајом, а у Европском парламенту је разговарао са члановима "Групе пријатељства са Србијом".

Другог дана боравка у Бриселу, Шутановац ће разговарати са председавајућим Војног комитета ЕУ генералом Хаканом Суреном и са једним бројем амбасадора европских земаља при НАТО-у.

број коментара 0 Пошаљи коментар