Београд спреман за Клинтонову

Посета Хилари Клинтон Београду је прворазредни догађај са аспекта безбедности, рекао министар полиције Ивица Дачић и додао да је полиција спремна за ту посету.

Заменик премијера Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да ће полиција бити спремна за сутрашњу посету америчке државне секретарке Хилари Клинтон Београду и да ће за њено обезбеђивање бити ангажован велики број полицајаца.

Дачић је истакао да је посета Клинтонове Београду прворазредни догађај са аспекта безбедности и да већ од ноћас крећу припреме и оперативно извођење акције њеног дочека и обезбеђивања.

Он је новинарима у Рачи рекао да ће бити анагажован нешто мањи број полицајаца него због Параде поноса, а да ће бити примењене мере безбедности као приликом посета америчког потпредседника Џозефа Бајдена и председника Русије Дмитрија Медведева Београду.

Хилари Клинтон је трећи високи амерички званичник који посећује Београд у последњих седам година.

После убиства премијера Зорна Ђинђића 2003. године у Србији је био тадашњи државни секретар САД-а Колин Пауел, док је Београд прошле године посетио амерички потпредседник Џозеф Бајден.

Клинтонова ће у Београду најпре разговарати с председником Србије Борисом Тадићем, а затим и са премијером Мирком Цветковићем.

Том састанку присуствоваће и потпредседник Владе Божидар Ђелић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић и министар економије Млађан Динкић.

Клитонова ће се састати и са српским колегом Вуком Јеремићем, а како је Танјугу речено у Министарству одбране, она ће у току дана разговарати и с министром Драганом Шутановцем.

Сви састанци биће одржани у Палати Србија.

Хилари Клинтон ће пре Србије посетити Босну и Херцеговину, а из Сарајева ће у Београд стићи сутра по подне. После Београда, Клинтонова ће отпутовати у Приштину.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. окт 2010, 22:43) - Aca [нерегистровани]

Palata Srbije

Palata Srbije i jeste "sa one strane" Gazele, tako da nece uticati na vecu guzvu u centru, jer u vladu izgleda nece ni ici.

(понедељак, 11. окт 2010, 22:39) - anonymous [нерегистровани]

bolji sastanak

bezbedniji sastanak bi bio u belu palanku nego u beogradu

(понедељак, 11. окт 2010, 20:48) - pele [нерегистровани]

kada bi bilo

A mogle bi ovakve posete biti organizovane i
izvan Beograda,zbog saobraćajnog kolapsa pa
i bezbednosti.