Милан Ивановић: Нисам крив

Милан Ивановић, председник Српског националног већа северног Косова одбацио све оптужбе којима га Еулекс терети да је починио неколико тешких кривичних дела. Окружни јавни тужилац Еулекса наредних дана одлучиће о евентуалном подизању оптужнице.

Председник Српског националног већа северног Косова Милан Ивановић одбацио је, након саслушања у Звечану, све оптужбе којима га Еулекс терети да је починио неколико тешких кривичних дела.

Адвокат оптуженог Љубомир Пантовић истакао је да је у току преткривични поступак "којим га Еулекс терети за тешка кривична дела без икаквих доказа".

Према речима адвоката, Ивановићу се ставља на терет организација, подршка и учествовање у терористичким групама, затим подстрекавање националне верске или етничке мржње, раздора или нетолеранције.

Једно од дела је и угрожавање особља Уједињених нација и придруженог особља, при чему је предвиђено да неко буде лишен живота, позивање на отпор, као и учествовање у групи која изврши кривично дело.

Пантовић је очекује да, уколико се примењује право и закон, тај поступак не може резултирати подизањем оптужнице.

Окружни јавни тужилац Еулекса фокусирао се на 10. фебруар ове године када је, како је рекао Пантовић, оптужени извршио та кривична дела, "иако нисмо могли да сазнамо на бази чега тужилаштво то тврди".

Адвокат је додао да су, поред тога, у питању и догађаји везани за прошлогодишње паљење царинских пунктова на Брњаку и Јарињу.

Након саслушања у полицијској станици у Звечану, Ивановић је изјавио да нема никаквих основа за оптужбе, а самим тим ни основа за покретање тужбе против њега.

"Мислим да се ради о политичком притску. Оптужбе су крупне и неутемељене и међу њима има доста нелогичности", рекао је Ивановић.

Ивановић је нагласио да је испитивање којем су присуствовали припадници истражне јединице Косовске полиције и посматрачи Еулекса, протекло коректно и у мирној атмосфери.

Окружни јавни тужилац Еулекса наредних дана одлучиће о евентуалном подизању оптужбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара