Шутановац са Јосиповићем

Сарадња Србије и Хрватске нема алтернативу и она је неопходна за будућност целог региона, рекао министар одбране Драган Шутановац после разговора са хрватским председником Ивом Јосиповићем.

Министар одбране Србије Драган Шутановац разговарао је, у Загребу, са председником Хрватске Ивом Јосиповићем о сарадњи и европској будућности две државе.

После састанка, Шутановац је изјавио новинарима да је, током сусрета са председником Јосиповићем, потврђена апсолутна сагласност да сарадња нема алтернативу и да је за будућност целог региона неопходна сарадња две државе, али, свакако, и две војске.

"Сагласили смо се да европска будућност и Србије и Хрватске треба да буде загарантована у оквиру Европске уније, са жељом да имамо заједничку подршку у том правцу", рекао је министар одбране.

Шутановац је навео и да је председник Јосиповић изнео ставове да је Србија данас у сасвим новом политичком духу у односу са Хрватском и да је будућност односа Србије и Хрватске знатно боља у односу на прошлост".

"Потпуно сам убеђен да председник Јосиповић и председник Србије Борис Тадић представљају фактор стабилности не само у овим двема државама, већ на простору целог региона Западног Балкана", рекао је министар одбране Србије.

Хрватски председник примио је српског министра одбране поводом сутрашњег потписивања билатералног споразума између Хрватске и Србије о сарадњи у области одбране.

Најављено потписивање споразума важан је корак у унапређењу односа две државе који доприноси стабилности у југоисточној Европи, оценили су Јосиповић и Шутановац.

Јосиповић је изјавио да очекује да ће споразум учврстити и проширити подручје међусобне одбрамбене сарадње која је од "важности за читав регион".

Говорећи о резултатима Србија у извозу робе војне намене, Шутановац је позвао Хрватску на сарадњу у свим војним програмима за које постоји заједнички интерес.

Шутановац је хрватског председника обавестио о реформама које спроводи Војска Србије, о роковима за постизање пуне професионализације и плановима за учествовање у мировним мисијама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво