Подршка Јамајке целовитој Србији

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић навео да Србија може да рачуна на подршку Јамајке у очувању суверенитета и територијалног интегритета. То је значајно уочи пресудне фазе дипломатских напора да се избори за нове преговоре о Косову, нагласио Јеремић у Кингстону.

Србија може да рачуна на наставак подршке Јамајке у очувању суверенитета и територијалног интегритета, изјавио је министар спољних послова Србије Вук Јеремић, напомињући у Кингстону да је то посебно значајно уочи пресудне фазе њених дипломатских и правних напора да се избори за нове преговоре о Косову.

"У разговору са званичницима Јамајке изразио сам захвалност на поштовању суверенитета и теротријалног интегритета Србије и основних принципа међународног права", рекао је Јеремићу у изјави Фонету.

Након разговора са званичницима Јамајке, шеф дипломатије нагласио је да Србија улази у пресудну фазу дипломатиских и правних напора да се избори за нове преговоре о Косову.

Водиће се борба у Уједињеним нацијама за сваку земљу и сваки глас, најавио је Јеремић, изражавајући задовољство што Србија може да рачуна на наставак подршке Јамајке.

Јеремић је нагласио да Јамајка започиње председавање Карикомом, асоцијацијом 15 држава карипског подручја, од којих је само једна признала Косово.

Једна од тема разговора, додао је Јеремић, било је и унапређење економске сарадње, посебно у области пољопривреде и туризма.

Јеремић је са званичницима Јамајке разговарао и о јубиларној конференцији Покрета несврстаних, која би, према предлогу Србије, требало 2011. године да се одржи у Београду.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво