Затражена истрага о бомбардовању РТС-а

Министар одбране Драган Шутановац демантовао писање појединих медија да Министарство поседује транскрипт разговора посаде НАТО авиона са базом уочи бомбардовања РТС-а 1999. године. Министарство позива правосудне органе да обаве разговоре са пензионисаним потпуковником Лакићем Ђоровићем због утврђивања истине о том догађају.

Министарство одбране Србије поново је демантовало писање појединих медија да поседује транскрипт разговора посаде НАТО авиона са базом уочи бомбардовања Радио-телевизије Србије 1999. године.

У жељи да се стане на крај дезинформацијама, министарство позива правосудне органе да позову на разговор пензионисаног потпуковника Лакића Ђоровића и све друге који су потребни због утврђивања истине о том догађају, навео је министар одбране Драган Шутановац.

Ђоровић је пензионисани потпуковник Правне службе Војске који тврди да је видео препис пресретнутог разговора посаде НАТО авиона са базом уочи бомбардовања РТС-а 1999. године, када је погинуло 16 људи.

Министарство одбране Србије је саопштило да ће, као и до сада, сва документа у вези са наведеним случајем доставити правосудним органима и целокупној јавности и пружити сву неопходну помоћ током судског поступка.

"На захтев Суда и Тужилаштва учинићемо, заиста, све кораке да документа доставимо и да се та ствар коначно затвори или отвори на Суду, без обзира на то да ли је то што потпуковник у пензији говори истина или, злоуптребљавајући несрећу породица погинулих, шири неистине и неповерење према Војсци", рекао је Шутановац.

Шутановац је подсетио да је Министарство одбране још 2007. године ставило на увид, путем сајта Министарства, сва релевантна документа у вези са тим случајем.

У саопштењу Министарства напомиње се и да су све надлежне службе, након провера, доставиле информацију да у архивама надлежних органа Генералштаба и Војске Србије не постоје транскрипти разговора пилота НАТО са базом.

Министарство одбране је подсетило да су о томе били обавештени повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић, невладине организације и породице погинулих радника РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара