Читај ми!

Вучевић: Војска Србије неће учествовати у било каквим борбама, па ни на украјинском фронту

Министар одбране Милош Вучевић поновио је, реагујући на примедбе Милице Ђурђевић Стаменковски на скупштинској седници, како је нетачно да Војска Србије иде у неке ратове, већ ће то искључиво бити мировне мисије.

Милош Вучевић је изјавио да ће у случају неког евентуалног позива за учешће у борбеним јединицама то морати поново да прође све продудуре у складу са нашим законодавством.

"Ми не идемо ни у какве сукобе и немојте нас доводити с тим у везу, већ ће Војска Србије ићи у мировне мисије где год буде позвана и буде могла да одговори захтевима", нагласио је Вучевић.

Вучевић је тако реплицирао на тезу Милице Ђурђевић Стаменковски, која је навела да српска Војска не треба да иде у оквире борбених ЕУ група, која тренутно води 18 таквих операција.

"Рецимо, Мађарска, која је чланица ЕУ, учествује само у две такве операције, па ни немамо обавезу да се у том смислу усклађујемо са Европском унијом, нити да се наше снаге буду део групе Хелбрук, чиме остављате могућност да вас сутра позову на украјински фронт", рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски.

Вучевић је то оспорио тиме што када је реч о групи Хелбрук, није у плану ни да снаге Војске Србије иду ван граница земље.

"Притом, у тој групи су све земље учеснице непризнавачи тзв. Косова и већинског су православног живља, као што су Румунија, Бугарска, Грчка и Кипар, што би требало да поздравите, али чак и да нас неко позове у неку борбу, док је ове власти, председника Александра Вучића и мене, сигурно ниједан наш војник неће ићи у рат, па ни на украјнски фронт, ни са једне ни са друге стране", поручио је Вучевић.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво