Читај ми!

Други дан Минхенске конференције, председник Вучић има низ састанака

Председник Републике Србије Александар Вучић борави у Минхену. Другог дана Минхенске конференције о безбедности Вучић има низ састанака.

Председник Србије Александар Вучић сусрео се са државном секретарком Министарства за економске послове и климатску акцију Немачке Франциском Брантнер, оценивши да је разговор који су имали био одличан.

"Одличан састанак са Франциском Брантнер и наставак разговора о конкретизацији пројеката о којима смо говорили у Београду у септембру прошле године", навео је председник Србије на Инстаграм профилу.

Он је додао да је акценат био на зеленим инвестицијама, али и на примени најбољих пракси и искустава Немачке у области рударства и енергетике.

Председник Вучић састао се данас у Минхену и са председником Владе Републике Северне Македоније Димитром Ковачевским.

Теме разговора били су сарадња, развој и нови пројекти, објавио је Вучић на Инстаграму, уз фотографије са састанка.

"Са пријатељем Димитром Ковачевским увек и на сваком месту о сарадњи, развоју, новим пројектима. Пред нама је изазовна година, али и много прилика које смо спремни да искористимо на добробит грађана", навео је Вучић и додао да немају времена за филозофирање о тешкој ситуацији, мора да се ради и да се иде напред.  

Председник Вучић се јуче састао у Минхену и са председником Републике Француске Емануелом Макроном и канцеларом Савезне Републике Немачке Олафом Шолцом.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије