Читај ми!

Министарка правде о протесту испред Председништва: Ниједна екстремистичка група није јача од државе

Министарка правде Маја Поповић изјавила је поводом протеста испред Председништва да сви они који су јуче позивали на насилну промену уставног уређења и вршили друга кривична дела и прекршаје, биће адекватно процесуирани у складу са законима Републике Србије.

Маја Поповић истиче поводом "јучерашњих насилних догађаја, који су се одиграли на протесту испред Председништва, да су екстремистичке групе на скупу, позивањем и подстицањем да се силом промени уставно уређење и свргну највиши државни органи и представници тих органа, покушале да дестабилизују нашу земљу".

"Република Србија је јака и стабилна држава, способна да спречи сваки екстремизам и сачува свој интегритет и уставни поредак. Надлежни органи одлучно, ефикасно и одговорно раде свој посао, како би заштитили мир и сигурност грађана", истиче Поповићева, саопштило је Министарство правде.

Сви они који су, указује, позивали на насилну промену уставног уређења и вршили друга кривична дела и прекршаје, биће адекватно процесуирани у складу са законима Републике Србије.

"Ниједна екстремистичка група, без обзира на помоћ из иностранства, није јача од државе", поручила је Поповићева.

Поводом протеста испред Председништва, огласио се министар унутрашњих послова Братислав Гашић који је рекао да МУП неће дозволити ни насилним појединцима ни групама да угрожавају уставни поредак Републике Србије, безбедност, мир и сигурност свих њених грађана.  

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво