Читај ми!

Коњуфца спреман да се врати на улицу да спречи формирање ЗСО

Председник косовске скупштине Глаук Коњуфца изјавио је да је спреман да напусти ту функцију и да се врати уличним протестима како би спречио формирање Заједнице српских општина, истичући да та организација не може да буде основана без сагласности премијера И председника у Приштини.

Коњуфца је овако прокоментарисао изјаву америчког изасланика за западни Балкан Габријела Ескобара да ће са премијером Аљбином Куртијем или без њега, ЗСО бити основана.

"Није у питању са Куртијем или без Куртија, али без премијера Косова не може да се створи Асоцијација. Па онда долази други премијер, али то не може без премијера Косова", рекао је Коњуфца приштинским медијима.

"Ако премијер и председник Косова не прихвате једнонационално удруживање, то се никада нец́е десити. Ако премијер промени став, мислим да је то и даље тешко изводљиво, увек постоји неко ко ће да организује народ да то заустави", додао је Коњуфца.

Медији додају да је наговестио да је спреман да напусти своју фотељу и изађе на улицу како би зауставио стварање "моноетничког удружења са извршним овлашћењима".

"Ако не будем у овој фотељи, на путу сам да зауставим овај посао", рекао је Коњуфца, тврдећи да је "Србија изгубила Косово тенковима, војском и полицијом, и да има само један циљ: да нас остави као нефункционалну држава са територијалном аутономијом којом контролише Косово".

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво