Читај ми!

Посланици наставили расправу о амандманима - административни одбор усвојио оставку Звонимира Стевића

Посланици Скупштине Србије наставили су претрес по амандманима на сет правосудних закона којих има више од 1.000. На дневном реду су 32 тачке, а међу њима су и предлози закона о судијама, јавном тужилаштву, Високом савету судства, Високом савету тужилаштва и о уређењу судова. Административни одбор Скупштине Србије усвојио је на седници оставку коју је на функцију посланика Социјалистичке партије Србије поднео Звонимир Стевић. Предложио је Скупштини да констатује престанак мандата Стевићу.

Најважнија измена односи се на измештање избора судија и тужилаца из парламента, чиме се, како је оцењено, врши деполитизација правосуђа, а закони се доносе и како би се ускладили са измењеним Уставом, у области правосуђа.

Опозиција најављује да неће гласати за законе јер се, по њиховом оцени, политизација правосуђа наставља кроз избор истакнутх правника које бира скупштина за састав савета који објављују конкурсе за избор судија и тужилаца.

Административни одбор Скупштине Србије усвојио је на данашњој седници оставку коју је на функцију посланика Социјалистичке партије Србије поднео Звонимир Стевић

Одбор је предложио Скупштини Србије да констатује престанак мандата Стевићу.

Стевић је поднео оставку на функцију посланика након што се на друштвеним мрежама појавио снимак на ком се види како гледа видео за одрасле за време седнице Скупштине Србије о Косову.

Јучерашња расправа протекла је у полемикама које су се бавиле односом Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, који је, по оцени председника Александра Вучића, нарушен.

Спекулисало се јуче да ће бити смењена и потпредседница Народне скупштине из редова социјалиста Снежана Пауновић, али је она то демантовала.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво