Боцан-Харченко: Осветничка политика искључиво западна а не руска метода

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко оценио је, у коментару изјаве амбасадора САД Кристофера Хила да је Србија већ почела да плаћа превисоку цену за своју уздржаност према питању санкција Русији, да Запад, уместо равноправне сарадње, даје "предност уценама, претњама и извртању руку, настоји да ограничи суверенитет земље".

Како се наводи у саопштењу руске амбасаде у Београду, Боцан-Харченко наводи да "осветничка политика" није руска метода "него искључиво западна".

Амбасадор Хил "позива Београд да се придружи нелегитимним једностраним санкцијама ЕУ према Русији" а "знајући да се томе противи огромна већина Срба, покушава да их "преваспита" неоснованим тврдњама", рекао је руски амбасадор поводом Хилове изјаве да Србија плаћа превисоку цену за своју уздржаност по питању санкција Русији.

"Високу цену" за одсуство жеље – да кажем без увијања – да се заједно са ЕУ ступи у „рат против Русије" (према речима министра спољних послова Немачке) одређују за Београд сами Западњаци. Уместо равноправне сарадње, дају предност уценама, претњама и извртању руку, настоје да ограниче суверенитет земље", навео је руски амбасадор.

Боцан-Харченко је саопштио да очување сарадње са Русијом у пуном формату Београду доноси очигледне предности и навео да Русија рачуна да ће "убудуће, захваљујући обостраној доброј вољи, тај списак бити проширен."

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво