Инциденти у Скупштини Краљева

На седници краљевачке скупштине, на којој је било инцидената, изабран нови градоначелник Љубиша Симовић из ДС-а, а за његовог заменика Љубиша Јовашевић из Покрета за Краљево. После избора дошло до сукоба између новог и старог заменика градоначелника. Одборничку већину чине коалиција "За европску србију", СПС и Покрет за Краљево.

Избором Љубише Симовића из Демократске странке за градоначелника, у Краљеву је конституисана нова власт. На седници СО Краљево, на којој је било инцидената, за заменика градоначелника изабран је Љубиша Јовашевић из Покрета за Краљево.

Седница је трајала око девет сати и повремено је прекидана негодовањем досадашње заменице градоначелника из СРС-а Весне Вукајловић и узимањем микрофона из руку председника Скупштине Миломира Шљивића.

Одборници СРС и Нове Србије тражили су да на затвореној седници буду обавештени о детаљима хапшења двојице службеника Скупштине Краљева, осумњичених за злоупотребе у јавним набавкама у општини.

Тражили су и преиспитивање низа неправилности које је, како су навели, установила буџетска инспекција приликом контроле трошења буџетских средстава.

После избора нове власти дошло је до новог инцидента, када је Весна Вукајловић ушла у канцеларију заменика градоначелника, где је претурала инвентар и сукобила се са новим замеником градоначелника Љубишом Јовашевићем. 

Вукајловићева је, која је после инцидента завршила у Хитној помоћи, изјавила је за РТС да је Јовашевић покушао да је пребије. Нови заменик градоначелника то демантује, рекавши да се Весна Вукајловић спотакла на улазним вратима, а да је он пришао да јој помогне. 

Специјалиста ортопедије Здравственог центра "Студеница" Драгиша Костић рекао је агенцији Бета да је Вукајловићева претрпела лакше повреде зглоба руке, шаке и меких ткива подлактице.

Нову владајућу коалицију у Краљеву чине покрет "За европску Србију" са 26 одборника, Социјалистичка партија Србије са четири одборника и Покрет за Краљево са шест одборника.

Досадашњу коалицију у том граду чинили су представници СРС-а, СПС-а и коалиције ДСС-НС. Иако је раније најављено да ће у нову владајућу коалицију ући и ДСС, та странка одустала је од учешћа у власти.

Новоизабрани градоначелник Љубиша Симовић је историчар уметности запослен у Народном музеју у Краљеву као уметнички саветник. Рођен је 1961. године и био је на функцији потпредседника Градског одбора ДС-а.

Љубиша Јовашевић је рођен 1953. године, доктор је медицинских наука и председник Покрета за Краљево, а у два мандата био је председник општине Краљево.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 08. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије