Читај ми!

Недељковић са Вучићем: Не мрзим никог, само волим своју земљу

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са Николом Недељковићем, који је пуштен на слободу након шест месеци проведених у затвору у Приштини.

Никола Недељковић је захвалио држави, председнику Вучићу и Канцеларији за КиМ који су, каже, од првог дана били уз њега.

"Битно ми је да кажем да не мрзим никога, као што су ме оптуживали и осудили, само волим и поштујем своју земљу, волим своје и то је то", рекао је Недељковић.

Председник Вучић му је на почетку састанка понудио да ли хоће да се бави хуманитарним радом у Канцеларији за КиМ или да ради у Министарству за науку, технологију и развој, уз наставак школовања, а Недељковић је изабрао хуманитарни рад.

Вучић је рекао да се за понуде за посао које је Недељковић добио нису раније договарали.

"Ми се нисмо договорили, Никола ово први пут чује, у сваком случају када сам видео ваш загрљај тог дана толико ми је значило, ваш дом у Сремчици ми је био дом сваког нашег човека у Србији и где год да живи, хвала што си имао мирну, хладну, али чврсту српску главу да то све издржиш", рекао је Вучић Недељковићу.

Председник је навео и да ће се Никола Недељковић водити у евиденцији као неосуђивано лице, јер, како је навео о Недељковићу немају ништа. Имају, додаје, пет фотографија, на три је у белој мајици, а на две са заставом неког другог са тробојком на којој пише: "Нема предаје".

"Пошто им није било довољно да га осуде довели су тројицу лажова да га оптуже да је изговарао речи мржње. Немају чак ни како отвара уста. Добро је да то дете не мрзи никога, што воли своју отаџбину. У нашој евиденцији ће се водити као неосуђивано лице. Што се тиче закона Србије, Никола Недељковић је чист као суза", казао је Вучић. 

Према његовим речима, пред одлазак на Хиландар, 4. или 5. јануара одржаће годишњу конференцију за новинаре. 

Двадесетогодишњи Недељковић из Београда ухапшен је на Видовдан на Газиместану, а на слободу је пуштен пре два дана

Он је 6. септембра осуђен на осам месеци затвора због наводног "изазивање етничке мржње и нетрпељивости", после чега је два месеца провео у притвору. Почетком децембра, Апелациони суд у Приштини је смањио казну Недељковићу.

"Наш посао је да сада бринемо о Миљану Аџићу и Слађану Трајковићу"

Наш посао је да сада бринемо о Миљану Аџићу и Слађану Трајковићу и да се боримо за њих и наставићемо то да радимо, рекао је Вучић.

"Људе које видите из Канцеларије за КиМ су вредно радили и борили се за наш народ на КиМ. О њима никада и не причамо. Бринули су о свакој породици. Наш посао је да сада бринемо о Миљану Аџићу и Слађану Трајковићу и да се боримо за њих и наставићемо то да радимо", рекао је Вучић током састанка са Николом Недељковићем, који је после шест месеци пуштен из притвора у Приштини.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво