Читај ми!

Вучић за РТС: Признање Косова и чланство у УН неприхватљиви, о осталом можемо да разговарамо

Председник Србије Александар Вучић рекао је у емисији "Четвртком у 9" да је донета одлука на Влади да вечерас у електронском облику, а сутра команданту Кфора уруче захтев за враћање стотину до хиљаду српских снага безбедности по Резолуцији 1244 на територију КиМ. Одлука је донета једногласно, каже Вучић и додаје да би то била добра одлука и да би смањила тензије. Француско-немачки план је предлог, али постоји једна ствар коју смо им јасно ставили до знања, а то је да признање КиМ и чланство у УН за нас не долазе у обзир, истакао је Вучић.

Председник Вучић рекао је гостујући у емисији "Четвртком у 9" да је Влада Србије одлучила је на седници о слању захтева Кфору да се обезбеди присуство српских снага на северу КиМ.

Одлука је донета једногласно, каже Вучић и додаје да би то била добра одлука и да би смањила тензије.

"Мислим да би то било важно због заштите српског становништва и пре свега због контроле онога што они називају граничним прелазима, у ствари административне прелазе Јариње и Брњак и то би драматично смањило тензије и до би била добра одлука. Претпостављамо на основу свега што смо чули да то неће бити прихваћено", каже Вучић.

Вучић је рекао и да очекује највеће притиске због Косова и Метохије и да је поручио међународним представницима да је за Србију неприхватљиво чланство Косова у УН, а да о осталим стварима може да се разговара.

Говорио је и о економској ситуацији и енергетици и имамо ли разлога да се радујемо години која долази. 

 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво