Читај ми!

Породица Пантић: Дејанова невиност се може лако доказати - уколико суђење буде правично

Породица Дејана Пантића, бившег косовског полицајца ухапшеног на Јарињу, коме је суд у Приштини одредио меру притвора од 30 дана, већ пет дана нема информације о његовом здрављу. Еулекс је саопштио да су му достављени лекови, а супруга и син тврде да је невин и надају сe да ће на суду то и доказати.

Око зграде у насељу три солитера у северној Митровици, где живи породица ухапшеног полицајца Дејана Пантића, патроле косовске полиције стоје још увек. У стану супруга Сузана и син Предраг, у неверици због онога што им се у тренутку догодило. Сузана каже да су њеног супруга по повратку из Рашке полицајци на Јарињу позвали на информативни разговор, а њој рекли да сачека у колима.

"Стигао је бели џип, људи који нису били у тим униформама у којима су на прелазу, или је то била нека специјална јединица, не знам. Изашли су кроз 15 минута, чекајући ту, извели су Дејана са лисицама на рукама, стрпали га у тај џип и одвезли га у непознатом правцу", каже супруга Сузана Пантић.

Вест да полиција и тужилаштво Дејана терете за оганизовање терористичких напада на полицију код Канцеларије изборне комисије у граду на Ибру Сузана је сазнала од адвоката и преко медија.

"Ја стварно не могу то да схватим да је ратни злочинац. Ми смо једна поштена породица, од свог рада смо ишколовали троје деце. Мој Дејан нема ни једну тачку ни мрљу, ни у каријери, ни у животу. Питајте целу Митровицу за Дејана Пантића који је стари Митровчанин, рођен овде, потиче из старе радничке породице - да ли неко има лошу реч да каже за њега", каже Сузана.

Дејанов син Предраг објашњава да је његов отац ухапшен када се враћао из набавке лекова и намирница.

"Где ћете већи доказ, човек је прешао административни прелаз и на повратку најнормалније, зато што зна да нема једну тачку... Он је прешао без размишљања, кренуо је по лекове и намирнице, у повратку су га ухапсили. Сам тај чин да га они нису ухватили одмах него после два, три сата по повратку... Значи, да је он нешто крив - он је могао да побегне и да оде и да се не врати никад. Али то је довољан апсурд у целој овој ситуацији", истиче Предраг.

Уколико суђење буде правично, невиност Дејана Пантића се лако може доказати, тврди његов син.

"Он је тог дана био у граду са пријатељима, 101 алиби он има, што они нису уопште сагледали. Да ли је или није тренутак за то сагледавање или ће то накнадно да раде, пошто је било само давање изјаве... Он је био по граду, упутио се ка кући, зна се тачно траса његовог кретања, адвокат је рекао то на давању изјаве. Град је препун камера, значи све то може да се докаже, време детонација, где је он био и пре тога. Значи, он је био по граду у тренутку детонације, био је 700, 800 метара - километар од тог Долчевита кафића", наводи супруга Сузана.

Пантића политика није интересовала нити је икада довођен у везу са било каквим страначким активностима. Оно што се њему десило, сутра може да се догоди сваком Србину, поручује његова породица.

Иако из тужилаштва у Приштини ни породици ни адвокату нико није показао нити уручио решење о одређивању притвора, Пантићи додају да је правда достижна, те да ће се невиност бившег косовског полицајца на суду и доказати.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво