Читај ми!

Ћута делио летке, Брнабићева му рекла да је могао да штампа на рециклираном папиру

Посланик Александар Јовановић Ћута делио је летке министрима током седнице Скупштине. Премијерка Ана Брнабић му је поручила да је могао да их штампа и на рециклираном, а не сјајном папиру. За тај папир морали сте да посечете не знам колико дрвећа, рекла је премијерка.

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић изрекао је опомену посланику Морамо-Заједно, Александру Јовановићу Ћути, јер је без дозволе прилазио столу председавајућег и министрима делио летке.

Док је шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић говорио о разлозима због којих треба да се продужи расправа о усвојеним тачкама дневног реда, Јовановић је устао са места и отишао до министара.

"Јовановић ако може да се врати на своје место. Немате сагласност да прилазите столу", упозорио га је председник Скупштине Србије Орлић.

Јовановић је упркос томе наставио да дели летке и зарадио опомену.

Премијерка Ана Брнабић му је поручила да је могао летке да одштампа на рециклираном, а не на сјајном папиру, оцењујући да је реч о лажним еколозима.

"Сви грађани су били сведоци тога да смо добили летке од стране Покрета зелених или како се већ зову. Велика коалиција малих странака. Добили смо летке на сјајном папиру, који је најгори за животну средину, нису се потрудили да макар буде рециклирани папир. За тај папир морали сте да посечете не знам колико дрвећа", рекла је Брнабићева.

Она је прочитала на који начин све може да се сачува животна средина, а један од њих, како је истакла, употреба рециклираног папира.

"Желим да укажем на изузетно важан предлог закона који смо послали скупштини, а тиче се заштите животне средине. То је Предлог закона о потврђивању споразума о зајму између Србије и Међународне банке за обнову и развој. Тим законом се повећава обим мера за унапређење енергетске ефикасности, између осталог, планира се уградња соларних панела код домаћинстава", рекла је Брнабићева.

Она је истакла да је вредност тог споразума 44,9 милиона евра.

"Еколози, лажни еколози су гласали или против или нису гласали уопште, али нису гласали за. Грађани могу јасно да виде о каквим је лицемерју реч само у ових 15 минута", истакла је премијерка.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво