Читај ми!

Брнабић: Вучић још није донео одлуку да ли иде у Тирану, сматрам да треба да оде

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да председник Србије Александар Вучић још није донео одлуку о одласку на Самит ЕУ-Западни Балкан и нагласила да сматра да је важно да оде тамо јер нико нема кредибилитет и не може да се суочи са лицемерјем као он.

Ана Брнабић је гостујући у "Хит твиту" на ТВ Пинку подсетила да је председник Вучић, после одлуке премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да Ненада Рашића именује за министра, рекао да неће путовати у Тирану на Самит који почиње 6. децембра.

"Рекла сам му да треба да иде и да их удари са свим тим подацима", рекла је премијерка и додала да мисли да Вучић размишља о томе.

Како каже, "лако је рећи нека иде, лепо је рећи требало би председник да иде, али он ће трпети све те притиске, пролазити кроз лицемерје, мораће да трпи све те лажи, а мора да сачува интересе Србије, да не угрози инвестиције, стабилност земље".

Ситуација је тешка, рекла је председница Владе Србије.

"То је терет који председник мора да понесе. Мислим да им нико боље од њега не каже у лице истину и пластично им не објасни ситуацију", рекла је она и нагласила да Вучић управо може то да учини баш онако како је успео да се избори да КиМ не буде затворено питање.

Нагласила је да председник може све то да уради јер је он и нико други успео да осмисли и имплементира кампању отпризнавања независности тзв. Косова.

Сви можемо да се бусамо у груди да смо урадили нешто, али отпризнавања је смислио председник Вучић и испланирао све стратешки, рекла је она.

"Зато ми је важно да он буде у Тирани, важно је да буде он јер нико нема такав кредибилитет као он, када год се видим са било којим лидером он казе, волео Вучића или не, да је Александар Вучић један од најутицајнијих лидера Европе", рекла је Брнабић.

"Он ће их најбоље суочити са њиховим лицемерјем, волела бих да будем мува у соби да чујем шта ће им рећи", казала је премијерка.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је раније данас да ће председник Србије одлуку о томе да ли ће учествовати на самиту у Тирани донети после сутрашњег састанка са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво