Читај ми!

Брнабићева о Становој изјави: Шта се десило са европским вредностима

Премијерка Ана Брнабић рекла је данас да је изјава портпарола високог представника ЕУ за спољну политику Петра Стана о именовању Ненада Рашића за министра у приштинској влади, без сагласности српске заједнице, срамотна посебно имајући у виду шта се све током ове године дешавало на КиМ и која права је администрација Аљбина Куртија одузела Србима.

Ана Брнабић је за Танјуг рекла да је ово још једна кап у већ препуној чаши.

"Након свега тога имате и ову, још једну кап у тој, препуној чаши која се прелила још јануара 2022. године када је први пут Аљбин Курти ускратио право гласа Србима на Косову и Метохији", рекла је Ана Брнабићева.

Она је указала да је сада Курти додатно урадио нешто што је потпуно супротно Бриселском споразуму, као и демократским вредностима и принципима, а да на то уследи једна тако блага изјава у којој се поново позивају две стране, представља недостатак основних европских вредности.

"Ја не видим где је ту владавина права и где су демократске вредности. Где је воља народа? Шта се десило са европским вредностима? То је оно што мени није јасно и мислим да је катастрофална изјава и читав став према овом проблему", оценила је Брнабићева.

Она је указала и да се у једном тренутку мора рећи како ствари стоје.

"Нама је Европска унија најважнији партнер али ја молим ЕУ да се држи принципа које сами пропагирају. А то је ваљда демократија и владавина права, што у овом тренутку ја не видим", поручила је премијерка.

Она је додала да су одлуке оних који зарад мало своје власти желе да уђу у владу Аљбина Куртија, а добили су мање од један одсто гласова на изборима и све најбоље говоре о њему, у најмању руку недоличне.

Подсетила је да Курти већ 10 година одбија да оснује Заједницу српских општина и како је рекла, буквално врши терор над српским народом на Косову и Метохији.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво