Читај ми!

Хил: Договорено мора да се примени, Срби на КиМ треба да знају да ће њихова права бити заштићена

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил изјавио је да је веома битно да Срби на Косову знају да ће се поштовати њихова права и да склопљени договори морају бити примењени.

Кристофер Хил је, у изјави за Танјуг, подсетио да Срби на Косову живе вековима и да имају право да знају како ће изгледати њихова будућност.

"Фер је рећи да Срби на Косову, али и сви други, треба да знају да ће права Срба на КиМ бити заштићена", рекао је Хил, али је напоменуо да једини је начин да се то учини преко "косовског устава".

Хил је тако одговорио на питање како коментарише последњи потез Аљбина Куртија, реакцију Брисела на именовање Ненада Рашића на место министра у влади у Приштини, да ли ће то изазвати нови кризу и да ли САД као највећи пријатељ Приштине могу ту нешто да учине.

Додао је да је ЕУ изразила забринутост како се тумачио устав у последњем случају.

"Срби би желели да виде формирање ЗСО, а то је, иначе, нешто што су договориле косовске и српске власти и део је Бриселског споразума. То што је договорено, као што је рекао и Габријел Ескобар, је обавеза", истакао је Хил.

Нагласио је да је међународна обавеза да се нешто што се договори мора и применити.

"Веома је важно за српску заједницу на Косову, и за све Србе да виде им права неће бити ускраћена, већ законом штићена. То важи и за ЗСО", истакао је Хил.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво