Читај ми!

Боцан-Харченко: Запад долива уље на ватру немачко-француским предлогом

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оптужио је Запад да "долива уље на ватру" инсистирањем на француско-немачком предлогу за решавање косовског питања.

Указујући на то да високи представник ЕУ за спољну политку и безбедност Жосеп Борељ "јасно алудира" да је сада неопходно усредсредити се на француско-немачки предлог, амбасадор Боцан-Харченко је у саопштењу које преноси руска амбасада оценио да "по свој прилици, јавни став председника Србије Александра Вучића о томе за њега (Бореља) није важан".

"Другим речима: Запад је смањио напетост проблема регистарских таблица, који је Приштина вештачки створила, али није то урадио у циљу нормализације ситуације у покрајини. Сада поново долива уље на ватру", навео је Боцан-Харченко.

Подсетио је да је сагласност на посредовање Европске уније у дијалогу дала Генерална скупштина УН и истакао да се Брисел није посаветовао са државама-чланицама Светске организације "да би тако олако, заповеднички уврстио француско-немачки план у агенду дијалога".

Боцан-Харченко указује да већина, односно више од 100 чланица УН не признаје косовску "независност" .

Осврнуо се и на заједничку седницу парламената Албаније и самопроглашеног Косова, оценивши да су у ЕУ олако примили као очекиване "алармантне поруке из Тиране", које су, према његовим речима, у духу идеја "Велике Албаније" и које величају ОВК и њене вође оптужене за злочине против човечности.

"Све у свему, изгледа да посредничка делатност ЕУ нема ништа заједничко са улогом честитог брокера", закључио је Боцан-Харченко.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво