Читај ми!

Вучић у Трондхејму обишао Универзитет, разговарао са српским студентима

Председник Србије Александар Вучић, у оквиру дводневне радне посете Норвешкој, допутовао је у Трондхејм, где је обишао Норвешки универзитет науке и технологије.

Трондхејм је значајан унирверзитетски и научни центар. Вучић је обишао Институт СИНТЕФ, Сименсову фабрику за производњу батерија, просторије и лабораторије НТНУ и том приликом је и сам учествовао у прављењу батерије.

Председник Србије се састао и са српским студентима који студирају на Норвешком универзитету науке и технологије и поручио да ће у наредном периоду у Србији бити потребни стручњаци за обновљиве изворе енергије.

"Недостају нам млади људи који иду у корак са временом, биће нам потребни стручњаци за обновљиве изворе енергије, који ће на другачији начин обављати посао него што смо до сада радили", рекао је Вучић.

Казао је да ми то не умемо да радимо као Норвежани који су лидери у тој области и да је зато и успостављена сарадња са Норвешком у тој области. Остаје, како је рекао, и да у складу са тим ускладимо образовање. Вучић је разговарао са петоро студената из Србије који студирају на Универзитету у Трондхејму.

Потом ће, како је предвиђено, бити на радном ручку који ће у част председника Србије приредити градоначелница Трондхејма Ритом Отервик.

Реч је о граду са више од 40.000 студената, који има велики научно-технолошки центар и кампус.

Првог дана посете Норвешкој председник Србије се састао са председником парламента, премијером, а приређен му је и пријем код краља Харалда Петог и престолонаследника Хокона.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво