Читај ми!

Графити УЧК на путу ка Ски-центру Брезовица

Канцеларија за КиМ саопштила је да су на путу ка Ски-центру Брезовица исписани графити на којима пише "УЧК" и то на асфалтном путу, као и на помоћном објекту уз сам пут, што је изазвало велику забринутост мештана Штрпца.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да исписивање графита УЧК представља провокацију. 

"Заставе Албаније немају шта да траже покрај српских кућа у Косовском Поморављу и Цркве Светог Петра и Павла и зато се ово неумесно 'декорисање' не може протумачити другачије него као провокација и још један корак ка стварању 'велике Албаније'", саопштила је Канцеларија за КиМ.

Наводи се и да Албанци имају право да прослављају своје празнике, али да је неумесно када то чине у срединама које насељавају Срби, којима се прекидају славе, венчања и друга славља.

"Подсећамо да је Црква Светог Петра и Павла прошле године обијена и опљачкана на Задушнице, чиме је Србима јасно поручено да им је ускраћено чак и право да, у складу са хришћанским обичајима, оплакују своје мртве", наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ је позвала Албанце на Косову и Метохији да Дан заставе Албаније не користе за продубљивање међуетничког јаза, те застрашивање и провоцирање Срба.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво