Читај ми!

Борељ у понедељак са Вучићем и Куртијем

Високи представник за спољну политику ЕУ Жозеп Борељ састаће се сутра ујутро одвојено са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, саопштено је из Брисела. Потом, уследиће заједнички састанак са двојицом лидера.

У Бриселу ће сутра бити одржан хитан састанак на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине, уочи најављеног кажњавање власника возила српских регистарских ознака.

Дијалог ће се одржати под окриљем високог представника за спољну политику ЕУ Жозеа Бореља, уз подршку специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака.

"Учешће су потврдили председник Србије Александар Вучић и премијер Косова Аљбин Курти", саопштила је Служба за спољне послове ЕУ.

Жозеп Борељ ће почети са одвојеним састанцима са Вучићем и Куртијем, са почетком ујутру у осам часова, после чега ће уследити заједнички састанак.

"У фокусу хитног састанка биће проналажење излаза из актуелне кризе и избегавање било какве даље ескалације и тензија на терену, са акцентом на регистарским таблицама и повратак косовских Срба у косовске институције", наводи ЕУ.

На крају састанка је планирана изјава за медије високог представника Жозепа Бореља.

Председник Александар Вучић најавио је да путује у Брисел и истакао да није оптимиста и да не мисли да ће доћи до неког договора, али да не жели некоме да омогући да каже да Србија није хтела да учествује у разговорима.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво