Читај ми!

Мишчевић: Основни циљ Владе унапређење ЕУ интеграције

Министарка за европске интеграције Тања Мишчевић изјавила је да Влада Србије као основни циљ има унапређење процеса европских интеграција.

Министарка Мишчевић каже да је добила позив мандатарке асада премијерке Ане Брнабић и председника Републике да се прикључим тиму који као основни циљ има унапређење процеса европских интеграција.

"Политичке одлуке доноси колегијум владе, не доносим ја или било ко појединачно већ влада као таква", поручила је Мишчевић.

Она је навела да јој је јако чудно да и данас, 2022.године, 13 година после ратификације споразума о стабилизацији и придруживању и девет година од отварања преговора, треба да се говори о стратешком опредељењу Србије за европске интеграције.

"Сваки елеменат говора премијерке у њеном излагању у скупштини заправо је део процеса европске интеграција", истакла је Мишчевић.

На помињање термина "заробљена држава" на конференцији коју је организовао портал Јуропиан Вестерн Балканс и Институт за европске политике из Прага, Мишчевић је оценила да је то озбиљно тежак израз који се, како је истакла, не помиње нигде у годишњем извештају Европске комисије о Србији.

"Чињеница да ми причамо о основама владавини права и замеркама и да разговарамо и у ширем кругу вам не даје аргументацију да је реч о 'затвореној држави' већ о држави која је спремна да на ове теме отворено разговара, послуша сваку критику и нађе најбоље решење", поручила је Мишчевић.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво