Читај ми!

Обрадовић тражи хитну седницу о КиМ: Да чујемо одговор државе

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић изјавио је да та посланичка група тражи ванредно заседање скупштинског Одбора за КиМ, као и седницу Скупштине Србије на којој би власт саопштила какав је одговор на француско-немачки предлог за решавање питања КиМ и да се на основу тога, како је рекао, усвоји нова преговарачка платформа.

"Ми тражимо да чујемо шта је одговор државе који је послат на тај предлог. Тражимо ванредно заседање на тему француско-немачког предлога и одговора који скупштина треба да да", рекао је Бошко Обрадовић.

Обрадовић је оценио да постоји "опасна тенденција да председник државе сам преговара о КиМ, а онда када види да је то бесмислено и да не може сам да прибегне камуфлажи Савета за националну безбедност који доноси одлуке уместо скупштине".

"Не може Савет за националну безбедност да одлучује о санкцијама Русији или да одговара на француско-немачки предлог. То је тема за скупштину", рекао је Обрадовић.

Тврди и да актуелна власт у кризи са КиМ уопште не помиње Србе јужно од Ибра "као да не постоје".

"Потребна је нова политика по питању КиМ, најпре на северу треба вратити стање на оно пре потписивања Бриселског споразума. Срби на северу треба да приступе формирању српске полиције, српске цивилне заштите, српског правосуђа по Уставу и законима државе Србије", сматра Обрадовић.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво