Читај ми!

Хил: Повлачење Срба из институција на КиМ није решење, позивамо Приштину да поштује своје обавезе

Амбасадор САД у Србији у изјави за медије каже да су "Сједињене Државе сагласне са Европском унијом да недавни догађаји у односима између Косова и Србије доводе у опасност важан напредак постигнут у дијалогу који се води уз посредовање ЕУ."

"Повлачење Срба из косовских институција није решење за тренутне спорове и има потенцијал да даље ескалира тензије на терену. Сједињене Државе се стога придружују ЕУ у позиву Србији и представницима косовских Срба да поштују своје обавезе из дијалога и врате се у косовске институције својим дужностима, укључујући полицију, правосуђе и локалне администрације", каже у изјави за медије амбасадор Хил.

"Истовремено, поново се придружујемо ЕУ у позиву косовским властима да без одлагања поштују своје обавезе. То значи да се одмах продужи процес за пререгистрацију возила и обустави свака казнена мера против власника КМ таблица док стране у оквиру дијалога не реше питање регистарских таблица"

"То такође значи и одмах отпочети преговоре о оснивању Заједнице српских општина, што је обавезујућа правна обавеза за Косово. Континуирани неуспех Косова да спроведе ову обавезу подрива принцип владавине права и штети угледу и кредибилитету Косова."

"Позивамо стране да изаберу пут дијалога и уздрже се од акција које би довеле до насиља и конфронтације. Сједињене Државе у потпуности подржавају напоре ЕУ да настави да посредује у преговорима. Обе стране треба да покажу да су спремне да траже решења на конструктиван начин и да поштују своје обавезе преузете у дијалогу који се води уз посредовање ЕУ, закључио је амбасадор САД у Србији у изјави достављеној медијима у Србији.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара