Читај ми!

Вашингтон разочаран Куртијевим одбијањем, Блинкенов саветник тражи одлагање

САД су разочаране и забринуте пошто је влада у Приштини одбила захтеве својих међународних партнера да продужи рок за пререгистрацију таблица, саопштио је портпарол Стејт департмента Нед Прајс. Високи саветник америчког државног секретара Ентонија Блинкена, Дерек Шоле затражио је од премијера привремeних приштинских институција Аљбина Куртија одлагање примене нових правила о регистарским таблицама без заплене и новчаних казни.

"Сједињене Америчке Државе, заједно са својим међународним партнерима, позивају владу Косова да продужи период примене новог режима регистарских таблица", наводи се у саопштењу портпарола Стејт департмента Неда Прајса, које је објављено недуго после одлуке Аљбина Куртија да уз неке измене настави спровођење одлуке о регистарским таблицама.

Приштина, истиче Прајс, има право да примени режим регистарских таблица у складу са Бриселским споразумом, али напомиње да је продужење временског оквира у интересу напретка у дијалога који води ЕУ.

"САД су разочаране и забринуте пошто је влада Косова одбила захтеве својих међународних партнера да то учини. Косово и Србија би требало хитно и флексибилно да раде на постизању свеобухватног споразума о нормализацији односа, усредсређеног на међусобно признавање. Важно је да обе стране смање запаљиву реторику и предузму конкретне акције, да покажу своју посвећеност конструктивној сарадњи, како би се осигурала стабилна и просперитетна будућност региона", закључује Прајс.

Блинкенов саветник Дерек Шоле тражи одлагање одлуке

Високи саветник америчког државног секретара Ентонија Блинкена Дерек Шоле затражио је од премијера привремeних приштинских институција Аљбина Куртија одлагање примене нових правила о регистарским таблицама без заплене и новчаних казни.

"Разговарао сам са косовским премијером Аљбином Куртијем о важности избегавања тензија и одлагања примене нових правила о регистарским таблицама, без заплене или новчаних казни", написао је Шоле на Твитеру.

Додао је да је у разговору било речи и о партнерству Вашингтона и Приштине и "заједничким циљевима унапређења европских и евроатлантских интеграција Косова".

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво