Читај ми!

Вучић и Петковић: Бићемо уз Србе на северу КиМ, они не желе пререгистрацију возила

Председник Србије Александар Вучић поручује да ће држава бити уз Србе на КиМ, који су показали да не желе да слушају Аљбина Куртија, нити друге, већ себе и своју савест и желе да се поштују њихова права. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истиче да Срби неће "РКС" таблице, већ регистарске ознаке државе Србије.

Александар Вучић, одговарајући на питање да ли ће после 31. октобра кренути одузимање возила Србима на КиМ који их нису пререгистровали, навео је да се не може очекивати реакција међународне заједнице јер ће сви у Квинти рећи да су против, те да су тражили од Приштине одлагање, али да је Курти био против.

"Тешко време предстоји за наш народ и било би сумануто да сада предвиђам било шта. Бићемо уз Србе на КиМ, који су показали да не желе да слушају ни Куртија, ни друге, већ себе и своју савест, желе да се поштују њихова права", рекао је Вучић.

Указао је да су на северу КиМ само два особе пререгистровале своја возила, а да је Приштина  очекивала 7.000 њих. 

"Џаба Курти мења тактику, Срби неће 'РКС' таблице"

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти "џаба мења тактику", истичући да Срби неће "РКС" таблице, већ регистарске ознаке државе Србије.

"Са промашених видео-спотова, Аљбин Курти је сада прешао на СМС поруке. Џаба мења тактику, Срби неће његове 'РКС' таблице, већ регистарске ознаке државе Србије! И то су му показали на северу – двоје пререгистрованих од 9.000 српских", написао је Петковић на Твитеру.

Премијер у Приштини Аљбин Курти изјавио је да неће бити одлагања рока за пререгистрацију возила са српских на локалне таблице, истичући да је последњи датум за промену српских таблица акронима градова на КиМ 31. октобар. 

Власти у Приштини од данас почеле су кампању позивања на пререгистрацију преко СМС порука на српском језику.

"Региструјте своја возила на РКС, уз финансијске и процедуралне погодности до 31. 10. 2022. Било где, независно од Вашег боравишта. 0800 ГО-РКС", наводи се у тексту поруке, уз линк са детаљним објашњењима за пререгистрацију.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије