Читај ми!

Посланици настављају рад у петак расправом о амандманима

Посланици Скупштине Србије завршили су вечерас начелну расправу о изменама и допунама Закона о министарствима, а рад настављају у петак када ће претресати амандмане. Укупно је поднето око 70 амандмана.

Посланици дела опозиције коју чине десно оријентисане странке тим амандманима предлажу да се формирају нека нова министарства, као што су Министарство за Косово и Метохију, као и за дијаспору.

Део опозиције, међу којима је посланички клуб Зелено-леви блок, Не давимо Београд, Морамо предлажу да се неки ресори реорганизују јер су по овом предлогу, према њиховим тврдњама, нелогично спојени, као што је рецимо ресор туризма и омладине.

Према предлогу закона укупно ће бити 25 министарстава, што је за четири више у односу на актуелни састав владе.

Поједина министарства ће бити издвојена као што је Министарство културе, Министарство спорта, а формираће се потпуно нова министарства попут Министарства за јавна улагања или Министарства за унутрашњу и спољну трговину.

Посланици су јутрос наставили расправу о изменама Закона о министарствима. Испред предлагача, шеф посланичке групе СНС-а Миленко Јованов каже да ће формирана министарства на најбољи могући начин одговорити на изазове који стоје пред државом. 

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије