Читај ми!

Петар Петковић: Једноцифрен број пререгистрованх возила за месец дана

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је за месец дана једноцифрен број пререгистрованих возила са српским регистарским таблицама, од чега је свега двоје Срба са севера KиМ.

Петар Петковић је у саопштењу навео да су Срби на КиМ са сваким новим видео-спотом који објаве Аљбин Kурти и Џељаљ Свечља одлучнији у намери да се неће одрећи својих легалних и легитимних регистарских ознака које издаје држава Србија.

"Таблице KМ не могу бити незаконите, јер их издају органи Републике Србије у складу са свим законским процедурама на својој територији и прихваћене су свуда у свету", навео је Петковић.

Оно што је незаконито је, истиче, укидање статусно неутралних KС таблица од стране Приштине, градња илегалних РОСУ база на северу покрајине и одбијање да скоро десет година формирају Заједницу српских општина, што је обавеза коју су преузели у Бриселу.

"О ефекту Kуртијевих и Свечљиних спотова најбоље говори чињеница да је за месец дана једноцифрен број пререгистрованих возила са српским регистарским таблицама, од чега је свега двоје Срба са севера KиМ. То јасно говори да никакве видео поруке и претње Kуртија и Свечље заједно не могу да застраше Србе на KиМ, јер им нико не може одузети право да буду грађани Србије који неће да живе у Kуртијевој тзв. држави", саопштио је Петковић.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара