Читај ми!

Стано: Односи са Русијом не могу да буду "посао као и обично"

Европска унија је јасно ставила до знања свим партнерским земљама, посебно кадидатима за чланство, да односи са Русијом у садашњим околностима не могу да буду "посао као и обично", изјавио је у Бриселу портпарол ЕУ Петер Стано, реагујући на недавно потписани споразум између министарстава спољних послова Србије и Русије.

Петер Стано је рекао да је Русија покренула "илегалну агресију на суседну земљу, кршећи међународно право и повељу УН".

Нагласио је да руске снаге "чине злочине против грађана Украјине", као и да Москва планира "даљу ескалацију кроз мобилизацију и незаконите референдуме о анексији делова украјинске територије".

"Ако у таквим околностима видимо да се Министарство спољних послова Србије договора о редовним консултацијама, јачајући тако своје односе са Русијом, то за нас отвара озбиљна питања", изјавио је Стано.

Портпарол ЕУ је оценио и да да је "Србија сама одлучила да чланство у ЕУ прогласи за свој стратешки приоритет", и да такав избор подразумева усклађивање са спољном политиком ЕУ.

Министар Никола Селаковић изјавио је јуче да споразум између Србије и Русије критикују само они који га нису ни прочитали те да он служи само као довољан изговор за напад на нашу земљу.

"Тај споразум потписује се од 1996. године и реч је о техничкој ствари, нема конотацију безбедносне политике. Реч је о билатералним односима и мултилатералној активности. Влада је могла да одбије такав план, али у њему нема ништа спорно, а критикују га они који га нису ни видели", поручио је Селаковић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво