Читај ми!

Путин: Наставићемо да пружамо свеобухватну подршку Србији

Русија се залаже за очување суверенитета Србије, изјавио је руски председник Владимир Путин на церемонији предаје акредитивних писама страних амбасадора, којој је присуствовао и амбасадор Србије у Москви Момчило Бабић.

Владимир Путин је изјавио да ће Русија наставити да пружа Србији свеобухватну подршку у очувању њених легитимних права и интереса, као и заштити државног суверенитета и територијалног интегритета.

"У оквиру међународног права, ослањајући се пре свега на Резолуцију 1244 Савета безбедности УН, наставићемо да пружамо српским пријатељима свеобухватну подршку у очувању легитимних права и интереса Србије, заштити њеног државног суверенитета и територијалног интегритета", рекао је Путин, а преноси РИА Новости.

Истакао је да Русију и Србију повезују односи стратешког партнерства засновани на традицији пријатељства, културне, духовне и историјске блискости братских народа.

"Са председником Вучићем редовно разматрам на личним састанцима и у телефонским разговорима кључна питања даљег развоја сарадње. Ценимо жељу српских пријатеља да воде уравнотежену, независну политику на међународној арени и наставићемо да радимо заједно на продубљивању политичког дијалога, ширењу сарадње у економији, трговини, научној, техничкој, културној и хуманитарној сфери", навео је Путин.

Руски председник је напоменуо и да ће Русија подржати Србију у одбрани њених права и интереса.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво