Читај ми!

Макрон и Шолц писали Вучићу: Покажите спремност за тешке одлуке

Председник Србије Александар Вучић примио је заједничко писмо председника Француске Емануела Макрона и немачког канцелара Олафа Шолца.

"Упућујемо Вам ово заједничко писмо у тренутку од пресудног значаја за безбедност на европском континенту и стабилност у региону Западног Балкана. Уверени смо да, у светлу руске агресије над Украјином, морамо да уложимо још снажније напоре, како би европска перспектива земаља Западног Балкана постала реалност и како би се решили дуготрајни билатерални и регионални спорови", пише у писму Емануела Макрона и Олафа Шолца.

Наводе да је пуна нормализација односа Београда и Приштине од суштинског значаја за Западни Балкан, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

"Обраћамо Вам се као лидеру Ваше земље, како бисмо апеловали на Вас да покажете максималну одлучност и спремност да доносите тешке одлуке, које воде ка напретку у дијалогу између Косова и Србије, под окриљем ЕУ. Недавне тензије су показале да су конструктивни кораци напред хитно потребни, како на практичном, тако и на политичком нивоу", пише у писму.

Стога смо, како кажу, задужили наше саветнике за спољну и безбедносну политику, Јенса Плетнера и Емануела Бона, да пруже директну подршку Мирославу Лајчаку у његовим залагањима.

У писму предлажу да саветници, заједно са Мирославом Лајчаком, посете Београд и Приштину, како би истражили могућности да се процес брзо покрене напред.

"Искрено се надамо да ће ова иницијатива наићи на Ваше интересовање и подршку", наводи се у заједничком писму Макрона и Шолца.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво