Читај ми!

Брнабић са Пичом о енергетици и билатералној сарадњи

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са специјалним изаслаником Уједињеног Kраљевства за Западни Балкан Стјуартом Пичом о ситуацији у региону, унапређењу билатералних односа две земље и актуелној енергетској ситуацији, саопштено је из Владе.

Председница Владе истакла је да је стратешки циљ Србије европски пут, нагласивши да ће будућа влада наставити реформске процесе, али да је неопходан позитиван импулс европске заједнице и брже отварање кластера.

Kада је у питању регионална сарадња, премијерка Брнабић је нагласила да Србија подржава и активно учествује у интензивирању сарадње кроз различите иницијитиве и да је, како је пренела, опредељена за чвршћу сарадњу региона кроз инфраструктурне и економске пројекте, подсећајући и на све бенефите који су, пре свега, кроз иницијативу Отворени Балкан остварени за грађане три земље учеснице иницијативе.

Специјални изасланик честитао је Србији на организацији Првог међународног сајма вина у Београду, који представља додатну подршку сарадњи и економском повезивању, а уједно мења и перспективу региона у будућности, саопштено је из Владе Србије.

Уједињено Kраљевство, како је истакао Пич, подржава изградњу боље перспективе за младе људе у региону, а пре свега кроз инфраструктурно и економско повезивање и јачање политичке стабилности региона.

На састанку је било речи и о потенцијалима које нуди британски кредитни механизам УK ЕФ (УK Export Finance), који је већ делом укључен у финансирање изградње Моравског коридора.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Брнабић је навела да очекује смиривање тензија, подсећајући да је Београд опредељен за очување мира и стабилности.

На састанку је било речи и о сарадњи у области енергетске безбедности, за коју је председница Владе навела да ће бити један од приоритета наредне владе, а за шта је Пич исказао спремност за сарадњу.

Премијерка Брнабић истакла је да се Србија залаже за интензивирање српско-британске сарадње, пре свега у области економије и захвалила специјалном изасланику на билатералној подршци у реформским процесима које Србија спроводи.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво