Читај ми!

Орлић са Хилом о дијалогу Београда и Приштине: Искрено посвећени тражењу решења које чува мир

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић и амбасадор САД Кристофер Хил разговарали су о дијалогу Београда и Приштине констатујући да је Београд искрено посвећен тражењу решења која чувају мир и стабилност свима, у складу са јасном државном политиком и уз заштиту виталних интереса.

Саговорници су разговарали о наставку сарадње и актуелној политичкој ситуацији, наведено је у саопштењу Скупштине Србије.

Орлић је истакао да се односи између Србије и Сједињених Америчких Држава константно крећу узлазном путањом и оценио да је досадашња међупарламентарна сарадња била на високом нивоу.

Изнео је очекивање да и у новом сазиву Посланичка група пријатељства са САД буде бројна, као и у претходним сазивима скупштине.

Орлић је нагласио важност досадашњих, али и будућих, инвестиција које у Србију долазе из САД, посебно заједничку изградњу инфраструктуре у нашој земљи.

"Уз инвестиције које значе нова радна места, аутопутеви које смо чекали деценијама, а који сада коначно постају реалност - мењају лице Србије и омогућавају квалитетан живот наших грађана. Србија ће и у наредном периоду наставити са јачањем своје економије", рекао је Орлић.

Захвалио је и на подршци коју САД пружају у процесу европских интеграција Србије.

Разговарало се и о важности регионалне сарадње, а саговорници су се сложили да је иницијатива "Отворени Балкан", која је потекла управо од председника Србије Александра Вучића, од изузетног значаја за повезивање и сарадњу на простору Западног Балкана, наведено је у саопштењу.

Амбасадор Хил је оценио да постоји обострана добра воља за даље унапређење односа између држава и изнео уверење да још много тога у будућности могу заједно да постигну.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се