Читај ми!

Влада: Не постоје услови за безбедно одржавање Европрајда

Влада Србије сматра да у овом тренутку не постоје услови за безбедно одржавање манифестације Европрајд, саопштено је након данашње седнице.

"Узимајући у обзир тренутну политичку ситуацију у региону и свакодневне тензије које су присутне, а водећи рачуна о јавном реду и миру и безбедности свих грађана наше земље, Влада Србије сматра да у овом тренутку не постоје услови за безбедно одржавање манифестације Европрајд (Euro Pride) 2022, а посебно имајући у виду чињеницу да би поједине екстремистичке групе могле да искористе и злоупотребе овај догађај и вољу Србије да га организује како би додатно повећале тензије и увеле Србију у нестабилност", наведено је у саопштењу Владе.

Председник Александар Вучић је у данашњем обраћању навео да ће у договору са већином чланова Владе и премијерком бити отказан или одложен Европрајд који је био планиран за средину септембра у Београду.

Објаснио је да није срећан због тога, да се тиме угрожавају права мањине, али да је држава такву одлуку донела притиснута бројним проблемима.

"То не говорим зато што сам много срећан, то говорим зато што не можемо у овом тренутку када имамо и Отворени Балкан и тешку кризу на КиМ, која неће престати до 1. септембра", рекао је Вучић.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се